Les empreses luxoses innoven estratègicament per captar clients
- Fil per Randa
- 2 may 2019
- 2 Min. de lectura
Es tracta de convidar als clients a experiències úniques per tal de fidelitzar-los
Dolça Pedret López
Les empreses d'alta gamma han innovat en les seves estratègiques pel que fa a la captació de clients. No només es conformen a oferir un bon producte i de qualitat, sinó que també ofereixen un nou valor afegit: el context en què es pot gaudir del producte. Es tracta de no només vendre un producte sinó que també es pugui dur a terme l'acció de la compra en un context diferent totalment diferent: una activitat luxosa, ja siguin concerts, exposicions, excursions a illes privades, sopars... Tot això es fa amb la finalitat de captar i fidelitzar als compradors.
Les principals marques del sector del luxe han arribat a la conclusió que els compradors de productes d'alta gamma no només es conformen a tenir un producte valorat amb un alt preu, sinó que necessiten alguna cosa més. No només volen tenir quelcom luxós, sinó que també ho volen viure. Això mateix ho ha confirmat un dels ho és amb més poder dins el sector, el líder del conglomerat empresarial de luxe LVMH, Bernald Arnault: "el futur no només està en els objectes com ha estat succeint fins avui en dia, sinó que també requereix experiències. És per això que el sector del luxe ha d'estar al nivell i poder oferir els dos serveis".
Aquest nou servei, tal com explica la consultoria McKinsey, va molt enfocat, sobretot, a la generació dels joves millenials. Molts d'ells, corroboren, prefereixen invertir en experiències abans que en objectes tangibles per tal de satisfer les seves necessitats emocionals.

L'èxit d'aquesta nova pràctica es deu també al canvi d'expressar l'estatus d'una persona. Mentre que als anys 90 la riquesa d'una persona es mesurava amb els objectes de marques luxoses i el seu patrimoni, el cert és que actualment es valora com a "més riquesa" el fet de poder estar en llocs luxosos. Comprar quelcom car, en certes classes socials, és relativament fàcil, però poder gaudir d'una experiència única no ho és i, per tant, té més valor.
Empreses de luxe com Louis Vuitton o Bulgari han dut a terme aquest tipus d'experiències pels seus consumidors. L'última esmentada el passat setembre va tancar el Museo del Prado, situat a Madrid, durant una nit per alguns dels consumidors d'aquesta marca acudissin. També va citar a Michael Hermann perquè donés una xerrada a Nova York sobre la joieria i l'art. L'empresa luxosa de Gucci va optar per convidar a diferents sopars i esmorzars a Florència, restaurants en els quals cuinaven cuiners reconeguts amb estrelles Michelin.
Comments